Vancouver Canucksin hyökkääjän Jake Virtasen kausi ei totisesti saanut parasta mahdollista starttia.

Canucksin päävalmentaja Travis Greenin paljasti Sportsnetin haastattelussa, että Virtanen ei ollut ”täyttänyt tavoitteita” kesän aikana, joten hänet oli tämän takia pudotettu perjantain jääharjoituksissa kolmanteen, eli viimeiseen harjoitusryhmään.

Kolmas ryhmä sisälsi lähinnä AHL-tason jyriä, junioripelaajia sekä testisopimuksella tulleita pelaajia. Sanomattakin selvää, että viidennen NHL-kautensa aloittavan Virtasen ei tulisi olla tässä ryhmässä.

– Olemme pitäneet monta keskustelua Jaken kanssa viime vuosina. On olemassa tiettyjä odotuksia, joihin hän halusi päästä, ja olemme molemmat samaa mieltä siitä, että niiden tiettyjen odotusten tulisi täyttyä. Jos hän ei pääse niihin tavoitteisiin, niin hän ei välttämättä ole ensimmäisessä tai toisessa ryhmässä harjoitusleirin ensimmäisenä päivänä. En aio ottaa tähän enempää kantaa, Green sanoi Sportsnetille.

Virtanen on Canucksin vuoden 2014 ensimmäisen kierroksen kutosvaraus. Kanadalaissuomalainen pelasi viime kaudella NHL:ssä 70 ottelua tehoin 15+10=25.