Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby myöntää seurassa neljä kautta pelanneen ja tuona aikana kaksi Stanley Cupia voittaneen Phil Kesselin siirron Arizona Coyotesiin tekevän ison loven joukkueeseen tulevalla kaudella.

Kovia tehoja kaudesta toiseen iskenyt, joskin jatkuvasti median hampaissa ollut 31-vuotias Kessel pyöri pitkät tovit siirtohuhuissa ennen kuin mies kaupattiin lopulta Arizonaan vaihdossa Alex Galchenyukiin.

– Hän on todennäköisesti omalaatuisin pelaaja, jonka kanssa olen pelannut. Hänen lähellään on hauska olla, eikä hänen menettämisensä ollut helppoa. Hän oli iso osa joukkuettamme kahden Stanley Cup -voiton aikana, Crosby muisteli Sportsnetin haastattelussa.

– Toisaalta kun häviät, sillä on aina seurauksensa ja tämä on osa lajia. Hän on loistopersoona. Ihmiset Arizonassa tulevat rakastamaan häntä.

Mikä sitten tekee Kesselistä sen persoonan, joka tämä on?

– Hänellä ei ole mitään suodatinta sanomisissaan. Hän sanoo, mitä ajattelee ja arvostamme sitä. Hän on uniikki persoona omalla tavallaan, sekä samalla loistava pelaaja, Crosby ylistää entistä joukkuetoveriaan.

Crosby avasi haastattelussa myös omaa kesäharjoitteluaan.

– Yritin säilyttää nopeuteni. Liiga muuttuu koko ajan nopeammaksi, joten iän karttuessa saat tehdä entistä enemmän töitä pysyäksesi nuorempien vauhdissa, Crosby muistutti.

NHL-kausi on ovella! Osallistu keskusteluun taalaliigan tapahtumista NHL-olohuoneessa.