NHL:stä Jokereihin kesällä siirtynyt suomalaisvahti Antti Niemi ei totisesti ole saanut parasta starttia KHL:ssä, sillä kausi on lähtenyt kahdella tappiolla liikkeelle.

Näissä peleissä 36-vuotias Niemi ohitettiin yhteensä kahdeksan kertaa, ja hänen torjuntaprosenttinsa on vaatimaton 85,1.

Venäläislehti Championatin toimittajan Leo Lukin löytää selvän syntipukin Jokereiden vaisulle alulle.

– Vaikuttaa siltä, että Jokerit on erehtynyt pahasti maalivahtihankinnassaan, Lukin aloitti tuoreen kolumninsa.

– Niemi näytti kauden kahdessa ensimmäisessä KHL-ottelussa, että miksi hänet on laitettu NHL:ssä kahden viime kauden aikana kahdesti siirtolistalle. Hän vaikutti raskaalta, kömpelöltä, liikkumattomalta maalivahdilta, jolla oli hitaat refleksit. Juuri tuollainen Niemi oli paikalla Hartwall Areenalla, kun Jokerit kohtasi Omskin ja Ak Bars Kazanin, toimittaja laukoi.

Erityisesti Niemen otteet torstaina 2-5-tappioon päättyneessä Ak Bars -ottelussa sai rajua kritiikkiä.

– Jokerit pelasi karmeaa puolustusta, ja Ak Bars oli hyökkäyssuuntaan loistava, mutta mitä tapahtui kokeneelle Niemelle? Tuntui, että suomalainen olisi purkanut sementtikuormaa juuri ennen Kazan-ottelua, sillä hänellä ei ollut yhtään voimia liikkua. Antti näytti tolppien välissä siltä, että hän olisi laittanut ensimmäistä kertaa elämässään raskaat maalivahdin varusteet päälle, Lukin tylyttää.

Lukinin mielestä Niemen pelikunto on suurin ongelma tällä hetkellä.

– Oli ihme, ettei Lauri Marjamäki vaihtanut Niemeä kesken ottelun Janis Kalninsiin. Seuraavassa ottelussa Jokereiden on pakko aloittaa latvialaisella maalivahdilla. Niemen täytyy päästä kuntoon harjoittelun avulla. Nimittäin tällä hetkellä Stanley Cupin voittanut maalivahti on aivan surkea.