Venäläishyökkääjä Jevgeni Kuznetsovin kokaiinikäry kevään MM-kisoissa puhuttaa ympäri kiekkomaailmaa.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF langetti Washington Capitals -hyökkääjälle neljän vuoden kilpailukiellon kansainvälisiin peleihin.

Nyt asiaan on ottanut kantaa myös Venäjän maajoukkueen päävalmentaja Aleksei Kudashov, joka heittää tapauksessa piikin NHL:n suuntaan.

– Tilanne on hyvin epämiellyttävä ja ruma. Me pystymme kontrolloimaan KHL:ssä pelaavia kiekkoilijoitamme. Tarkastamme heidät ja seuraamme heitä. Sen sijaan NHL:stä MM-kisoihin saapuvat eivät kuulu meidän vastuumme piiriin, Kudashov painottaa venäläislehti Championatille.

Viime kevään kisojen aikaan Venäjän apuvalmentajana toiminut Kudashov toteaa, ettei huomannut mitään outoa Kuznetsovin saapuessa joukkueeseen.

Kuznetsovin IIHF:ltä saama rangaistus ei koske pelejä NHL:ssä, mutta liigan varakomissaari Bill Daly totesi tuoreeltaan sarjan tutkivan Capitals-tähden tapauksen huolella. (lue uutinen täältä)

NHL ei kuitenkaan luokittele kokaiinia suoritusta parantavaksi aineeksi, vaan kyse on Dalyn mukaan huumeiden väärinkäytöstä, joka johtaa tutkimuksiin ja pakolliseen hoitoon.

Kuznetsovin kerrotaan hakeneen jo vapaaehtoisesti apua NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n välisen työehtosopimuksen koulutus- ja neuvonta-ohjelmasta ja suostuneen siihen liittyvään säännölliseen testausohjelmaan.

LUE MYÖS: Seura ja pelaaja tulivat julkisuuteen – huumeista kärynnyt Jevgeni Kuznetsov katuvaisena: ”Olen pettänyt niin monet”

LUE MYÖS: Jatkoseuraamuksia? NHL-pomo kommentoi Jevgeni Kuznetsovin huumekäryä: ”Hän on hakenut apua”

LUE MYÖS: Jevgeni Kuznetsov jäänyt kiinni kokaiinin käytöstä – pitkä panna kansainvälisiin peleihin

LUE MYÖS: Muistatko? MM-kisoissa kärynnyt Jevgeni Kuznetsov nousi jo keväällä kohun keskelle – vakuutti syyttömyyttään: ”En ole koskaan käyttänyt huumeita”

LUE MYÖS: Entinen NHL-hyökkääjä naljailee estoitta kokaiinikohun keskellä olevalle Jevgeni Kuznetsoville