Juhlat juhlittu – maailmanmestaruuden voittanut Blackhawksin suomalaistähti jatkaa nöyränä NHL-paikan metsästämistä: ”Pitää olla valmis laittamaan kaikki peliin”

© Kuva: Getty Images

LAHTI. Kevin Lankinen on nimi, joka on kesän ja tämän vuoden aikana noussut ihmisten huulille ryminällä – niin jääkiekkovaikuttajien kuin -fanienkin keskuudessa.

Murtautumista NHL:ään yrittävä kansan suosikki on hallitsevan maailmanmestarin ykkösveskari. Se titteli on tarjolla maailmassa tasan tarkkaan yhdelle ihmiselle.

– Tuolla tavalla kun sen muotoilee, niin totta kai makealta tuntuu. Matka, minkä keväällä kävimme, oli huikea ja unohtumaton lähtien leirityksestä ja päättyen kultajuhliin. Kaikki siinä välissä oli mahtavaa. Sitä on ollut hienoa muistella kesän mittaan, Leijonat kultaan johdattanut maalivahti hehkuttaa NHL Suomi -sivustolle Lahdessa Alumni All Star 2019 -tapahtumassa.

Lankinen on tapaus, jonka jääkiekon ystävät tietävät nyt muunakin kuin maalivahtina. Puheissa häneen liitetään ensiksi kenties kirjat. Nöyrä persoona kokee itse olevansa sama ihminen kuin ennen maailmanmestaruutta.

– En koe, että olisin muuttunut mitenkään. Toki moni ihminen seurasi MM-kisoja ja olen kuullut paljon hyvää palautetta. Pystyimme tuomaan intoa, motivaatiota ja jännitystä kotikatsomoihin. On ollut kivaa huomata, että lätkän avulla pystyy yhdistämään yhden kansakunnan.

– Olen sama äijä, joka pyrkii NHL:ään.

NHL:stä puheen ollen. Varaamaton Lankinen pelasi viime kaudella ensimmäisen kerran rapakon takana, mutta saumaa taalajäillä ei tullut. Vielä.

– Olen innoissani lähdössä haastamaan NHL-paikasta. Chicago on hyvä organisaatio ja siellä on kova kilpailu peliajasta niin kuin joka ikisessä NHL-joukkueessa. Polku NHL:ään ei ole ikinä helppo. Paikka pitää ansaita ja siihen olen valmis.

Maailmanmestarin ei tarvitse muuttaa omaa tekemistään paikkaa taalajäiltä tavoiteltaessa.

– En tiedä, tarvitseeko mitään tehdä toisin. Edelleen tulee jatkaa kovaa työntekoa. Se on kaiken a ja o. Kun hommat starttaavat siellä, pitää olla valmis laittamaan kaikki peliin – olen ollut tähänkin asti. Luulen, että tämä viimeinen vuosi valmisti minua tähän kauteen. Kesällä on panostettu siihen, että ollaan yhden stepin valmiimpia.

Näytöt MM-jäillä olivat hurjia. Lankinen otti MM-finaalissa Kanadaa vastaan yli 40 torjuntaa ja kultavahti löi loppuottelussa NHL-tähti Matt Murrayn. Välierässä jalkoihin jäi Venäjä ja sen Andrei Vasilevski, puolivälierässä lukua otti Ruotsin legendaarinen Henrik Lundqvist.

Mainittakoon vielä sekin, että kahdessa viimeisessä pelissä, eli tärkeimmissä otteluissa, Lankinen päästi yhden ainoan maalin. Luulisi, että vahdin NHL-joukkue Chicago Blackhawks tykkää.

– Minun on vaikea sanoa, mitä ne miettivät. Mutta Chicagosta oli paljon väkeä paikalla. He seurasivat pelejä ja antoivat hyvää palautetta. Totta kai se on näytön paikka, siellä oli maailmanluokan pelaajia vastassa. Katsotaan, mitä se tuo omalle uralle jatkossa.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)