Väärä ratkaisu koetteli NHL-tähden henkistä tilaa – ”Kasasin lautaselleni liikaa”

© Kuva: Getty Images

Calgary Flamesiin vasta siirtynyt Milan Lucic paljasti johtajan roolin olleen hänelle liikaa Edmontonissa.

31-vuotiaan kanadalaisen tulokset eivät olleet viime kaudella aivan totutulla tasolla. 79 runkosarjaottelussa syntyi vain 20 tehopistettä, mikä oli reilusti miehen aiempia kausia heikompi saldo.

Alkoi vaikuttaa, ettei Lucic ollut enää täysin entisellään Edmontonissa. Maiseman vaihdos tuli juuri sopivaan paikkaan, kun Oilers päätti kaupata hänet Calgaryyn vaihdossa konkarihyökkääjä James Nealiin.

Kanadalaislaiturille siirto kelpasi mainiosti. Edmontonissa hän oli päätynyt valitsemaan itselleen väärän roolin. Calgaryssa olisi taas tarjolla puhdas pöytä, jolta aloittaa uuden nousun rakentaminen.

– Yritin olla sellainen johtajatyyppi. Voimahyökkääjä, joka olisi suuri hahmo myös jään ulkopuolella. Kaikkea tällaista. Se tuntui siltä kuin en olisi ollut ollenkaan oma itseni. En syytä siitä ketään. Se oli vain hieman enemmän kuin kykenin puremaan, Lucic myönsi NHL.comille.

– Kun saavuin Edmontoniin kolme vuotta sitten olin todella innoissani. Halusin painaa töitä niin kovaa, mutta jälkikäteen ajateltuna kasasin lautaselleni ehkä hieman liikaa. Kun ajattelen sitä nyt, asetin itselleni liikaa paineita, tähtihyökkääjä avautui.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!