NHL-varaustilaisuudessa nähdään vuodesta toiseen isoja yllätyksiä. Eri kiekkomedioiden draft-ennakot ovat usein eroavaisia, mutta näkemyserot ovat maltillisia. NHL-seuroilla sen sijaan voi olla samasta pelaajasta aivan 31 aivan eri mielipidettä.

NHLSuomi-sivusto päätti listata varaustilaisuuden isoimmat yllättäjät. Listasimme kolme pelaajaa, jotka menivät paljon odotettua korkeammalla, sekä kolme pelaajaa, jotka menivät ennakkokaavailuja paljon myöhemmin.

TOP 3 -yllättäjät

3. Lassi Thomson, Suomi (#19 Ottawa Senators)

WHL:ssä viime kauden pelannutta Lassi Thomsonia ennakoitiin laajasti varaustilaisuuden kakkoskierrokselle. Optimistisimmissakin arvioissa Thomson meni vasta ensimmäisen kierroksen viimeisillä sijoilla. Erinomainen viivapelaaja sai kuitenkin sydämet sykkimään Ottawassa ja palkkiona oli selvästi aikaisempi varaus.

2. Antti Tuomisto, Suomi (#35 Detroit Red Wings)

Antti Tuomisto lensi monen suomalaisenkin asiantuntijan tutkan alla, ja hänen edelleen rankattiin iso kasa muita suomalaisia huippulupauksia. Ässien A-nuorissa kovat tehot tykittänyt Tuomisto meni kuitenkin ennen Liigassakin pelanneita nimiä jo toisella kierroksella.

1. Moritz Seider, Saksa (#6 Detroit Red Wings)

Saksalaisen järkälemäisen puolustajan Moritz Seiderin odotettiin menevän ensimmäisellä kierroksella, mutta kuudes sija oli jättimäinen yllätys. Seider oli harvan papereissa varaustilaisuuden toiseksi paras puolustaja, saati sitten parempi lupaus kuin monet häntä seuranneet hyökkääjät.

Korkea varaus oli suuri yllätys myös puolustajalle itselleen.(Photo by Kevin Light/Getty Images)

FLOP 5 -pelaajat

3. Raphaël Lavoie, Kanada (#38 Edmonton Oilers)

Kanadalaissentteri Raphaël Lavoie oli vakuuttanut kiekkomediat. Kaikissa ennakoissa hänet rankattiin ensimmäiselle kierrokselle jonnekin 14 ja 25 sijojen välille. Olikin yllätys, kun Lavoie jäi toiselle kierrokselle. Vielä isompi yllätys oli, ettei Lavoie mahtunut toisella kierroksellakaan ensimmäisten pelaajien joukkoon.

2. Patrik Puistola, Suomi (#73 Carolina Hurricanes)

Patrik Puistolan putoaminen ykköskierrokselta oli odotettavaa mutta harmillista. Mestiksessä kovia tehoja paukuttanut laitahyökkääjä sivuutettiin myös toisella kierroksella. Carolina Hurricanes nappasi hänet vasta kolmannella kierroksella. Aikaisimmillaan hänet oli rankattu sijalle 19.

Patrik Puistola oli yksi kolmesta Carolina Hurricanesin varaamasta suomalaispelaajasta. (Photo by Kevin Light/Getty Images)

1. Peyton Krebs, Kanada (#17 Vegas Golden Knights)

Peyton Krebsin piti mennä kymmenen parhaan joukossa. Korkeimmillaan hänet rankattiin kuudenneksi. Krebs olikin liekeissä U18-kisoissa Kanadan paidassa ja paukutti seitsemään otteluun kymmenen tehopistettä. Nilkkavamma oli kuitenkin syönyt NHL-seurojen mielenkiintoa rajusti.