Miten Game Seveniin valmistaudutaan? – ”St. Louisissa lippikset olivat painettu ja paraati suunniteltu”

© Kuva: Getty Images

Stanley Cupin seitsemäs loppuottelu on ahdettu täyteen taruja ja tarinoita. Faktaa on kuitenkin se, että historiassa niitä on nähty 16 kappaletta ja 12 on päättynyt kotijoukkueen voittoon. Ennakkoasetelmat keskiviikon ja torstain väliselle yölle tukevat Boston Bruinsin seitsemättä kannua.

Viasatin asiantuntija Ossi Väänänen on kokenut urallaan useita ”seiskapelejä”. Kokenut puolustaja tietää, mikä valmistautumisessa on ratkaisevaa.

– Paineen käsittely ja sietokyky ratkaisee. Ottelun panos voi kääntyä painetta lisääväksi tai vapauttavaksi tekijäksi. Kumpi pystyy pelaamaan tällaisessa isossa ottelussa vapautuneemmin selkärangasta, voittaa mestaruuden, Väänänen sanoo NHLSuomi-sivustolle.

Väänäsen mukaan seitsemänsien otteluiden alla joukkueessa usein aistii erityisen tunnelman.

– Tunnelma joukkueen keskuudessa saattaa olla huomattavasti jännittyneempi. Huuli ei lennä samalla tavalla. Vakavamman ilmapiirin aistii kopissa.

Väänänen muistuttaa, että St. Louis ja sen maalivahti Jordan Binnington ovat tähän asti pystyneet keräämään itsensä tappioiden jälkeen.

– Bluesin dilemma on, miten he ovat pystyneet käsittelemään kuudennen ottelun pettymyksen. Lippikset olivat painettu ja paraati suunniteltu. Miten tämä tilanne on käsitelty, Väänänen pohtii.

Väänäsen mielestä kotietu seitsemännessä ottelussa on kaksipiippuinen asia. Bruins pääsee valmistautumaan otteluun kotonaan, mutta he tuntevat myös ympärillä kiehuvan ja mestaruutta odottavan kaupungin kuohun.

– St. Louis on luonnollisesti hotellissa peliä edeltävänä päivänä ja iltana, mutta nykyisin tavallinen käytäntö on, että myös kotijoukkue toimii samoin. Näin saadaan minimoitua kaikki mahdolliset häiriötekijät, joita kotikaupungin myötä saattaa joukkueelle tulla.

Lopulta itse peliin valmennus lähettää pelaajat nauttimaan.

– Joukkue rauhoitetaan. Jokainen pelaaja osaa valmistaa itsensä tällaiseen. Valmentajat painottavat tilaisuutta, joka ei monien kohdalle osu uralla enää koskaan. On osattava nauttia hetkestä. Vaihto kerrallaan, erä kerrallaan. Siitä se lähtee, Väänänen sanoo.

NHL-kauden huipentava Stanley Cupin seitsemäs loppuottelu Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 03.00 alkaen.

Anssi Shemeikka


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.