Miltä Ahon, Laineen ja Rantasen tulevaisuudet näyttävät NHL:ssä? – Esa Tikkaselta tiukkaa puhetta NHL Playoffs -podcastissa

© Kuva: Getty Images

NHL:n kesä on suomalaisittain erityisen mielenkiintoinen. Kaapo Kakon mahdollisuuksia himoittuun ykkösvarauksen titteliin seurataan silmä kovana, mutta edessä on myös monen nuoren tähtipelaajan sopimusneuvottelut. Muun muassa Sebastian Ahon, Patrik Laineen ja Mikko Rantasen sopimukset ovat katkolla.

NHL-legenda Esa Tikkanen pohti NHL Playoffs -podcastissa, siirtyykö kyseinen kolmikko uusiin osoitteisiin.

– Rantanen ei missään nimessä siirry, Aho ei missään nimessä siirry. Colorado ja Carolina tarvitsevat heitä, Tikkanen vakuuttaa.

Laineen tilanteen hän näkee eri tavalla.

– Laineella oli edellisellä kaudella hyvä sentteri, joka jakoi kiekkoja ja hän pystyi tekemään maaleja. Tällä kaudella hän joutui kuskaamaan itse paljon kiekkoa ja turhautui siihen, jonka huomasi peleissä. Ei saanut kiekkoa sille puolelle, mille olisi halunnut. Avainkysymys on se, että hankkiiko Winnipeg Laineelle sentterin, vai päästävätkö he hänet muualle?

Viisinkertainen Stanley Cup -voittaja tietää, että Winnipeg tarvitsee Laineen maalintekokykyä edelleen.

– Kyllähän siitä tulisi iso lovi. Yli 30 maalia kaikilla kolmella kaudella.

– Mun näkemykseni on, että joukkue tarvitsee Laineen maalintekijänä. Kuka astuisi hänen
saappaisiinsa? Jos Stanley Cupista haluaa taistella, niin pitää olla kaksi kenttää, jotka pystyvät tekemään maaleja.

– Edmontonissa mekin pyrimme siihen, mutta meillä oli niin paljon hyvä pelaajia, että me rakensimme kolme sellaista kenttää, Tikkanen naurattaa.

Tällä kaudella Winnipegin ketjukoostumukset olivat Tikkasen mukaan epätasapainossa.

– NHL:ssä pitää pystyä kahden kärkiketjun tekemään maaleja ja kolmos- ja nelosketjun pitää pystyä pitämään oma maali puhtaana.

NHL:n Stanley Cupin finaalit jatkuvat torstain ja perjantain välisenä yönä. Voit katsoa Bostonin ja St. Louis Bluesin välisen viidennen finaaliottelun Viasatin kanavilta tai Viaplaysta.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.