Kanadan suurimpiin tähtiin MM-kisoissa kuulunut Vegas Golden Knightsin laitahyökkääjä Jonathan Marchessault pettyi Bratislavan sunnuntai-illassa raskaasti jo toistamiseen tällä kaudella.

Ensin miehen seurajoukkue putosi NHL:n pudotuspeleissä San Jose Sharksia vastaan ottelusarjan oltua seitsemännessä ottelussa jo täysin Vegasin näpeissä. Myös MM-finaalissa tuli noutaja huolimatta siitä, että Kanada karkasi avauserässä 1-0-johtoon.

– Suomen kolmas maali todella satutti meitä. Se oli epäonninen pomppu. He antoivat paljon painetta. He iskivät oikeisiin paikkoihin, sitten lopettivat hyökkäämisen ja pelasivat hyvää puolustuspeliä hyvän maalivahtinsa johdolla, 10 pistettä turnauksessa iskenyt Marchessault avasi tappion syitä medialle ottelun jälkeen.

Kanadan ainokaisen iskenyt puolustaja Shea Theodore manasi joukkueensa huonoa viimeistelyä.

– Olisimme voineet tehdä enemmän ylivoimalla, mutta tilanne on mikä on. Oli kunnia edustaa maatamme ja nähdä useiden nuorten pelaajien nousevan esiin, niin ikään Vegasia NHL:ssä edustava Theodore niputti.

LUE MYÖS: Kaapo Kakon MM-kultajuhlat jäämässä lyhyiksi – samantien NHL:n testileirille?

LUE MYÖS: Kanadan NHL-tähtitoimittaja sekä some-kansa antavat tunnustusta Suomelle: ”Todellisia mestareita”

LUE MYÖS: Mark Stone pettyi MM-hopeaan – muistutti lähtökohdista MM-kisoihin: ”Kaikki haluaisivat olla taistelemassa Stanley Cupista”