Yksi NHL:n pudotuspelien upeimmista tarinoista katkolla ensi yönä – Sami Helenius hehkuttaa: ”Mahtava lisä NHL:ään”

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanes ja Boston Bruins kohtaavat torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa NHL:n playoffien itäisen konferenssin finaalien neljännessä ottelussa.

Carolina on pelannut upeat pudotuspelit ja yllättänyt monet asiantuntijat etenemällä konferenssin finaaleihin saakka. Konferenssifinaaleissa tosin Boston on päättämässä Carolinan tuhkimotarinaa sarjan ollessa katkolla heti neljännessä ottelussa.

– Carolina on voittaja jo nyt, kun on päässyt näin pitkälle. Toki olisin toivonut, että olisivat pystyneet pistämään kampoihin Bostonille, mutta siellä on rutiinia ja jätkiä, jotka ovat voittaneet pokaaleja ja se vain näkyy, itsekin rapakon takana mittavan uran tehnyt Sami Helenius toteaa NHLSuomi-sivustolle.

Yksi Bostonin voittojen ja menestyksen avaimia on ollut suomalaismaalivahti Tuukka Rask, joka on ollut todella huikeassa pudotuspelivireessä.

– Suomalaisena ilolla seurannut, kun Raskia suitsutetaan illasta toiseen. On ottanut ottelusta toiseen huikeita koppeja, Helenius ylistää.

Carolinan kausi on katkolla torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa. Pystyykö Carolina ottamaan ainakin sen yhden voiton Bostonista?

– En tiedä, mutta toivoisin Carolinan siihen pystyvän, kun siellä on niin paljon suomalaisia. Se miten joukkue tuulettaa voittoja, on mahtava lisä NHL:ään ja se nuoruuden into on mahtavaa katseltavaa. Näissä playoff-hommissa vaan se Bostonin kokemus ja rutiini sekä materiaalin laajuus painaa vaakakupissa paljon. Kutina on, että Boston hoitaa tämän suoraan neljässä pelissä, Helenius toteaa.

Carolina Hurricanes – Boston Bruins torstain ja perjantain välisenä yönä klo 3.00. Suomen aikaa. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen