St. Louis Blues ja San Jose Sharks kohtaavat keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa NHL:n playoffien läntisen konferenssin finaalien kolmannessa ottelussa.

Otteluvoitot ovat kahden pelatun pelin jälkeen 1-1. Komean uran rapakon takana itsekin tehnyt Sami Helenius uskoo, että San Jose painelee tästä parista finaaleihin.

– Kyllähän se San Josen rosteri on aivan huima. Ne ovat siellä jo muutaman vuoden kasanneet joukkuetta, jolla saadaan pytty kotiin. Ei St. Louis huono ole sekään, (Vladimir) Tarasenko siellä paukuttaa maaleja, mutta San Jose on saanut pelinsäkin toimimaan ja on vaan niin vahva nippu, että se tästä jatkoon menee, Helenius sanoo NHLSuomi-sivustolle.

Tässä otteluparissa ja koko playoffeissa suomalaisittain ilon aiheita on tuonut Joonas Donskoin pirteät pelit Sharksin riveissä.

– Teki playoffeissa yhdessä pelissä voittomaalinkin. Hyvä kolmos- tai nelosketjun peluri, joka tuo energisyyttä ja aggressiivisuutta kaukaloon. Kiva, että sitten tällainen työmyyrä onnistuu myös pleijareissa.

– Playoffeissa usein nousee niin sanottuja rivimiehiä ja yllättäviäkin onnistujia. Sitten on näitä runkosarjaihmeitä, jotka paukuttaa hurjia tehoja, mutta vetää pleijarit kiikareilla tai takkuaa muuten pisteiden teko. Niinhän se sanonta menee, että mestaruusjoukkueessa neloskenttä ratkaisee mestaruuden. Se nostaa tasoaan, tekee tehoja, antaa kärkiketjuille tärkeää huilia ja on arvossa arvaamattomassa, Helenius toteaa.

St. Louis Blues – San Jose Sharks keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo 3.00 Suomen aikaa. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.