Toronto-tähden jatkosopimusneuvottelut jäissä: ”Poika saa turhaan ahneen pelaajan maineen”

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin jatkosopimusneuvottelut kuluvan kauden parhaan pistemiehensä Mitch Marnerin kanssa eivät tunnu etenevän osapuolten odottamalla tavalla.

Kesällä rajoitetuksi vapaaksi agentiksi (RFA) tuleva 21-vuotias, Ontariossa kasvanut kanukkilaituri iski runkosarjassa 94 (26+68) tehopistettä, joten mies odottaa varsin perustellusti saavansa seuraltaan vähintään samansuuruisen tarjouksen, mitä yli 11 miljoonaa dollaria kaudesta kuittaava tähtikaksikko Auston Matthews-John Tavares palveluksistaan tienaa.

Leafs-johto taas toivoo Marnerin solmivan seuran kanssa ”kotiseutualennus”-tyyppisen sopimuksen, jonka kausikorvaus pyörisi Patrick Kanen ja Nikita Kutsherovin palkkaluokassa. Kaksikko kuittaa kaudesta hieman alle 10 miljoonaa dollaria, joskin molemmat pelaavat Torontoa huomattavasti kevyemmin verotetulla markkina-alueella Yhdysvalloissa.

Sportsnetin toimittaja Nick Kypreos tiivistääkin tilanteen varsin osuvasti.

– Olen pahoillani pojan puolesta. Pyydät summaa, jonka tiedät ansaitsevasi ja saat vastineeksi maineen itsekkäänä kaverina, joka suistaa koko organisaation palkkakatto-ongelmiin. Toisaalta, jos et pyydä sitä mitä ansaitset, saattaa olla hieman vaikea katsoa itseään peilistä, Kypreos pyörittelee.

Marner saattaakin odottaa sopimuksensa kanssa kesään asti, jolloin myös muila seuroilla olisi mahdollisuus tarjota miehelle ns. offer sheetiä.

LUE MYÖS: Vezina-kärkikolmikkoon valittu Robin Lehner hyvästeli New York Islandersin: ”Emme ikinä unohda…”

Kertoimet ottelulleArizona Coyotes - Toronto Maple Leafs22.11.2019