Boston Bruins ja Columbus Blue Jackets kohtaavat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa itäisen konferenssin toisen pudotuspelikierroksen viidennessä ottelussa.

Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tasaisia vääntöjä lukuun ottamatta neljättä kohtaamista, jonka Boston voitti Columbuksen kotipesässä maalein 4-1. Kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa paremmuus selvisi vasta varsinaisen peliajan ulkopuolella ja kolmannen kohtaamisen Columbus voitti kotonaan varinaisella peliajalla maalein 2-1. Otteluvoitot ennen viidettä kohtaamista ovat tasan 2-2.

Bostonin maalilla Tuukka Rask on päässyt hyvään pudotuspelivireeseen. Hän on pelannut illasta toiseen väkevästi Bruinsin maalilla ja napannut kiekkoja 93,3 prosentin tarkkuudella. Runkosarjassa torjuntaprosentti oli 91,2. Pudotuspeleissä ainoastaan Islandersin Robin Lehner on torjunut Raskia kovemmalla prosentilla.

– Pelasi vähän vähemmän nyt runkosarjassa. Seurassa on myös toinen hyvä maalivahti Jaroslav Halak. Onko se hyvä asia, kun on pelannut vähemmän ja päässyt fressinä pudotuspeleihin? Ainakin Rask on ollut pudotuspeleissä aivan erinomainen. Nelospelissä torjui tärkeän vierasvoiton ja palkittiin pelin parhaana, toteaa ex-hyökkääjä Janne Hauhtonen NHLSuomi-sivustolle.

Boston Bruins – Columbus Blue Jackets lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 02.15 Suomen aikaa. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.