Vetääkö Boston Bruins viltistä jokerikortin pysäyttämään tulikuuman Sergei Bobrovskin? ”Hän on tehnyt hitonmoista työtä”

© Kuva: Getty Images

Veteraanihyökkääjä David Backes saattaa palata ensi yönä Boston Bruinsin kokoonpanoon NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen neljänteen otteluun Columbus Blue Jacketsia vastaan.

35 vuotta keskiviikkona täyttänyt Backes on joutunut viettämään viimeiset viisi ottelua vilttiosastolla. Yhdysvaltalainen pelasi viimeksi ensimmäisen kierroksella Toronto Maple Leafsia vastaan viidennessä ottelussa.

Tuolloin minuutit olivat kauden pienimmät (4:36).

Nyt Backes voisi kuitenkin tuoda romuluista apua murtaa Blue Jacketsin tulikuuma maalivahti Sergei Bobrovski. Venäläinen on ottanut kolmeen otteluun komeat 99 torjuntaa .943-torjuntaprosentilla.

Jos Backes pääsee pelaamaan, hänen roolinsa on mitä todennäköisemmin ajaa mahdollisimman paljon maalille häiritsemään Bobrovskia.

– Jos hän näkee kiekon, hän pysäyttää sen. Hän on tehnyt hitonmoista työtä pitämällä heidät peleissä mukana ja antanut heille mahdollisuuden voittaa, Backes kommentoi NHL.comille.

– Jos vain pystymme saamaan hänen katseensa muualle ja saamaan muutaman irtokiekon maalin eteen. Olen tehnyt sitä koko urani. Saisimme silloin paremman mahdollisuuden voittaa.

Backes harjoitteli keskiviikkona kakkoskentässä David Krejcin ja Jake Debruskin kanssa. Bruins-päävalmentaja Bruce Cassidy vahvistaa hyökkääjän tilanteen torstain aikana.

Blue Jackets johtaa ennen ensi yön kotipeliään sarjaa 2-1-voitoin.