Mikael Granlund hamuaa isompaa roolia: ”Lähteekö pelikin uudenlaiseen lentoon?”

© Kuva: Getty Images

Nashvillen ja Dallasin välillä nähtiin NHL:n pudotuspeleissä kolme tasaista kamppailua, kunnes neljännessä pelissä Stars vei selvän 5-1-voiton.

Otteluvoitot ovat nyt tasan 2-2. Viides peli mitellään lauantaina Nashvillen kotipesässä.

Nashvillessa torjuntavastuun jakavat suomalaisvahdit Pekka Rinne ja Juuso Saros. Nelosketjussa hyökkäävä Miikka Salomäki on jäänyt pieneen rooliin, mutta hoitaa hommansa. Lisää suomalaisväriä Nashvilleen saatiin helmikuussa, kun Mikael Granlund siirtyi Predatorsiin Minnesotasta. Granlund on hieman hakenut paikkaansa ja rooliaan uudessa joukkueessa ja peliaikaa on tullut viime peleissä sangen vähän.

– Mikke astui esiin ja teki kolmannessa ottelussa voittomaalin. Lähteekö Granlundin pelikin siitä uudenlaiseen lentoon? Sopeutuminen ottaa aina aikansa uusiin systeemeihin. Pelasi kuitenkin niin monta vuotta toisessa joukkueessa, pohtii NHLSuomi-sivustolle komean pelaajauran tehnyt Janne Hauhtonen.

Dallasissa on myös vankka suomalaisedustus. Esa Lindell ja Miro Heiskanen ovat isoissa rooleissa puolustuksessa ja hyökkääjä Roope Hintz nousi ratkaisijaksi kahdella maalillaan neljännessä kohtaamisessa.

– Heiskanen kellottaa joka ottelussa hurjia minuutteja, vaikka pelaa tulokaskauttaan. Lindell jää usein vähän pienelle huomiolle, mutta on niin ikää suuressa roolissa. He ovat Dallasin puolustuksen tärkeimmät lenkit, toteaa Hauhtonen.

Nashville Predators – Dallas Stars lauantaina klo 22.00. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Joni Ahokas


PPÄIVÄN VIHJE: DETROIT RED WINGS – COLUMBUS BLUE JACKETS

NHL Prime Time: Nappaako Columbus kauden avausvoittonsa heikon Detroitin kustannuksella?