Palaako mestari yllättäen valtaistuimelleen? ”Ei ikinä tiedä mihin se keväällä pystyy”

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguins juhli keväällä 2016 ja 2017 Stanley Cupin voittoa. Viime kaudella meno hyytyi jo pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Viime kaudella Washington Capitals päätti Penguinsin mestaruussarjan tiputtamalla Pittsburghin toisella pudotuspelikierroksella ja eteni itse mestaruuteen saakka. Nyt Pittsburghissa koetetaan palata mestaruuskantaan, mutta ainakaan runkosarjan menestyksen mukaan se ei ole kovin todennäköistä.

Entinen NHL-ammattilainen Ossi Väänänen on tosin eri mieltä tilastojen kanssa.

– Pittsburgh vaikka pelaa minkälaisen runkosarjan, niin ei ikinä tiedä mihin se keväällä pystyy. Siellä on se core niin vahva, täynnä voittajatyyppejä. Pittsburgh on nimenomaan kevään joukkue ja saattaa syttyä ties millaiseen lentoon, Väänänen toteaa NHLSuomi-sivustolle.

Penguins mittelee parhaillaan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjassa New York Islandersin kanssa. Penguinsin riveissä vilisee tähtiä, kun taas nimettömämpi Islanders vannoo joukkuepelaamisen voimaan.

– Islandersista puuttuu se terävin kärki, mutta Trotz on iskostanut kaikkiin valmentamiinsa seuroihin joukkuepelaamisen tärkeyttä. Islanders pelaakin hyvin joukkueena ja kurinalaisesti. Puolustuksesta ei tingitä. Siellä kärkinimien tehot tipahti viime kaudesta, mutta joukkueen menestys parani. Keväällä se tasainen suorittaminen on avain mennä pitkälle, Väänänen tietää usean NHL-kauden kokemuksella.

Penguins ja Islanders iskevät yhteen sunnuntaina klo 19.00. Ottelu on nähtävissä Viasatin kanavilla ja
Viaplayssa.

Joni Ahokas