Ruotsalainen superlupaus Victor Olofsson nostettiin torstaina NHL:ään ja nuorukaiselle avautui heti mahtava näytönpaikka Buffalo Sabresin kokoonpanossa.

23-vuotias maalitykki oli asetettu ensimmäisissä harjoituksissaan Jack Eichelin ja Sam Reinhartin vierelle ykkösketjun vasempaan laitaan.

Olofssonin oletetaan myös tekevän samassa ketjussa NHL-debyyttinsä ensi yön ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan.

Olofsson on siinä mielessä erikoinen tapaus, sillä hänet varattiin NHL:ään vasta seitsemännellä kierroksella (181.).

Nuorella ruotsalaisen pelityyliin kuuluu yksi erityinen ase, jolla myös muuan Winnipeg Jetsin suomalainen on tehnyt nimeä viime vuosina.

– Hänellä on paras laukaus, minkä olen elämässäni nähnyt. Aion todellakin tarjoilla kiekkoa hänelle, Sabresin viime kesän ykkösvaraus Rasmus Dahlin hehkutti Buffalo Newsille.

Olofssonin hurja kuti on kylvänyt tuhoa niin SHL:ssä, kuin nyt tällä kaudella myös AHL:ssä. SHL:ssä nuorukainen paukutti toissa kaudella 50 otteluun 27 maalia, kun taas AHL:ssä on nyt syntynyt myös 27 maalia.

– Tätä varten olen tehnyt töitä koko elämäni. Olen niin innoissani. Tiedän, että olen tarpeeksi hyvä pelaamaan NHL:ssä. Tämä kokemus auttaa minua ensi kautta varten, Olofsson hehkutti ensimmäisten harjoitusten jälkeen.