Calgary Flamesin Johnny Gaudreau roihtahti keskiviikon vastaisena yönä valtaviin liekkeihin. Tähtihyökkääjä tehtaili edustamansa joukkueen 9-4-voittoon päättyneessä New Jersey Devils -ottelussa hävyttömät pisteet 3+3=6. Tuo on NHL:n mittapuulla luonnollisesti ainutlaatuinen temppu.

Edellisen kerran samaa on nähty marraskuussa 2013. Jamie Benn latoi Dallas Starsin sotisovassa kuusi pinnaa juurikin Calgarya vastaan.

Keskiviikon yön panos nosti Gaudreaun tämän kauden pistesaldon lukemiin 33+57=90. Sillä irtoaa pistepörssissä komeasti neljäs sija.

Kova temppu on sekin, että yhdysvaltalainen on vasta 11:s kuuteen pinnaan yhdessä pelissä yltänyt pelaaja koko Flames-historiassa. Edellisen kerran siihen kykeni Al MacInnis lähes päivälleen 25 vuotta sitten.

Aihetta käsittelevät twiitit näet tästä tai alhaalta.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Johnny Gaudreau is the 11th player in @NHLFlames franchise history to collect six points in a game and first since Al MacInnis on March 20, 1994. #NHLStats #NJDvsCGY

Gaudreauta voi siinä mielessä pitää tämän kauden yllättäjänä, että hän on jo nyt takonut piste-ennätyksensä uuteen uskoon – vaikka runkosarjaa on jäljellä Calgarynkin osalta vielä tusinan verran.