Detroit Red Wingsin 15 kauden ajan edustanut puolustaja Niklas Kronwall pelaa sopimuksensa, ja mahdollisesti myös uransa viimeistä kautta.

38-vuotias ruotsalainen, lähes 1000 NHL-ottelun veteraani ei halunnut siirtyä toisaalle NHL:n siirtotakarajalla, vaan mies halusi päättää uransa tutussa ympäristössä.

Ainakin Toronton, Columbuksen ja Washingtonin tiedettiin olleen kiinnostuneita ruotsalaiskonkarista, mikä yllätti miehen itsensäkin.

– Se oli imartelevaa. En uskonut niin tapahtuvan. Puhuin asiasta Kennyn (GM Ken Holland) kanssa ja hän kysyi mielipidettäni asiasta. Kerroin hänelle, että minulle kyse on muustakin kuin jääkiekosta – mahdollisuudesta saada olla osana Red Wingsin perhettä kaikki nämä vuodet. Harvat saavat tilaisuuden vastaavaan ja olen todella kiitollinen siitä, Kronwall kommentoi The Detroit Newsille.

Kovaa taklaava Kronwall on pelannut tällä kaudella 64 ottelua tehoin 3+15=18. Pudotuspelejä miehen tilille tuskin enää kertyy, sillä Red Wings on jo kauan sitten menettänyt mahdollisuudensa kevään tosipeleihin.