Suomalaisasiantuntija pohtii: Millä Aleksandr Ovetshkinin erikoistempun saisi kuriin? ”En minäkään sitä tiedä”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssa nähdään usein tuttu kuvio Washington Capitalsin ylivoimalla. Aleksandr Ovetshkinille pelataan kiekko vasemmalle ja maaliverkko helähtää.

Venäläinen on tehnyt tällä kaudella jo 15 maalia ylivoimalla.

Eikö tätä temppua saisi millään kuriin? Viasatin NHL-asiantuntija Ossi Väänänen pohtii kysymystä NHLSuomi-sivuston haastattelussa.

– Jos sitä ei tiedä mikään NHL-joukkue, niin en minäkään sitä tiedä. Washingtonin ylivoimassa on niin monta tekijää, että pelkästään Ovetshkinin vartiointi ei auta. Sitten sen one-timerin ampuu joku muu, Väänänen alleviivaa.

Ovetshkin on tehnyt koko kauden aikana 45 maalia, eli leijonasosa osumista on tullut ylivoimalla.

Sunnuntai-iltana venäläistykkiä yrittää saada kuriin New York Rangersin puolustus. Rangers hävisi perjantain ja lauantain välisenä yönä kotonaa 2-4-luvuin Montreal Canadiensille.

Capitals kaatoi samaan aikaan 3-1-lukemin toisen New Yorkin seuran Islandersin vieraissa.

– Olen aika monta peliä pelannut miestä vastaan. Joskus aikoinaan tuntui siltä, etenkin maajoukkueessa, että hän laittoi selän suoraksi liian helposti. Mutta ei enää. Viime kevään Stanley Cupeissa hänestä tuli voittava pelaaja. Ei voi kuin kunnioittaa miestä, Väänänen toteaa.

– Jos sitä vetoa lähtee blokkaamaan, niin kyllähän se sattuu. Mutta se on vain tehtävä.

Rangers isännöi Capitalsia sunnuntai-iltana primetime-ottelussa. Peli käynnistyy 19:30 Suomen aikaa. Viasat Urheilu ja Viaplay näyttävät myös tämän ottelun suorana lähetyksenä.

Joni Ahokas