Tulevana kesänä NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella varataan enemmän kuin yksi suomalainen, uskoo NHL:n Central Scouting Servicesin Euroopan-osaston johtaja Göran Stubb.

Kaikkien katseet tulevat keskittymään tilaisuuden alussa TPS:n Kaapo Kakkoon. Vasta 18-vuotias suomalaishyökkääjä on laittanut tällä kaudella tiskiin sellaisia näyttöjä, että nuorukaista povataan jopa tilaisuuden ykkösnimeksi. Suurimpana uhkana toimii kuitenkin huipputaitava Jack Hughes.

Kakon jälkeen Stubb uskoo, että seuraava varattava suomalainen on Rauman Lukon huippulupaava Ville Heinola.

– Ensimmäinen pelaaja on Ville Heinola. Hän aloitti kautensa junioreissa ja nousi yhtäkkiä Lukon Liiga-joukkueeseen. Eikä hän ole pelannut pienessä roolissa, vaan hän on saanut pelata paljon tasaviisikoin sekä erikoistilanteissa. Ylivoimaa ja alivoimaa, Stubb kertoi NHL.com/fi:lle.

Kakon ja Heinolan jälkeen myös kolmannella nimellä – Jukureiden Mikko Kokkosella – on kaikki mahdollisuudet ensimmäisen kierroksen varaukseksi.

– Kokkosella ei ole paljoa pituutta, mutta hän on vahva pelaaja, joka tykkää pelata fyysisesti. Myös taitoa löytyy, joten kyseessä on hyvä kahden suunnan pakki. Voi olla jopa ykköskierroksen varaus, Stubb arvelee.

Kakon, Heinolan ja Kokkosen ohella Stubb uskoo myös, että Porin Ässien Antti Tuomistollakin voi olla pienet saumat ensimmäisen kierroksen varaukseksi.

Lähde: NHL.com/fi