Mikäli Winnipeg Jetsin Patrik Laine ei saa kauhisuttavaa ja jo 15 ottelun mittaiseksi venynyttä maalitonta putkeaan pian poikki, mutta hän pystyisi silti paukuttamaan 30 maalia, tekisi suomalainen todella kyseenalaista NHL-historiaa.

Syl Apps Juniorin hallussa on ainakin vielä suhteellisen erikoinen ennätys. Hän pisti kaudella 1975-76 Pittsburgh Penguinsin sotisovassa 30 osuman rajan rikkin siitäkin huolimatta, että pisin maaliton putki kesti 19 mittelön verran.

Nyt Laineella on siis suomeksi sanottuna tuohon ennätykseen oivat saumat. Tietysti hänen, joukkueen ja suomalaisten kannalta toivottavaa, ettei tämä ennätys pauku rikki.

Kyseessä ei toki ole mikään ihan perinteisin tilastofakta, mutta kyllähän se valitettavasti kertoo kaiken oleellisen Laineen suvantovaiheen karuudesta. Esimerkiksi tässä tapauksessa esille nostettu 30 maalin rajan rikkominen ei ole suomalaisille jokakautista herkkua. Viime kausina siihen on sinivalkoisista pystynyt juurikin ristiriitainen Laine.

Apps Juniorin ennätyksen nosti esille televisioyhtiö Sportsnetin tilastoihin erikoistunut Twitter-tili.

Sportsnet Stats

@SNstats
#GoJetsGo Patrik Laine has gone 15 straight games without a goal. The #NHL record for a goalless drought in a season while still scoring 30 goals is 19 by Syl Apps Jr. in 1975-76.

Jetsin suomalaispelaaja on maalannut edellisen kerran yli kuukausi sitten tammikuun puolessa välissä. Laineen tämän kauden tehot ovat 25+12=37 (-18).

LUE SUOMALAISIA KÄSITTELEVISTÄ TUOREIMMISTA JUTUISTA MYÖS:

Mikael Granlund täräytti komean taistelumaalin – Minnesotan ikävä putki viimein poikki

Sebastian Ahon liekehdintä jatkuu – Tiesitkö? Suomalainen on kuluvan vuoden kovimpia pistelinkoja

Hirmuvireinen Aleksander Barkov kasvatti pisteputkeaan, Teräväinen syötteli Floridan kumoon