Jos on se kova fakta, että Jesperi Kotkaniemi on nyt kaikkien aikojen jaettu ykkösnimi Montreal Canadiensin syöttöpörssissä 18-vuotiaista puhuttaessa, niin samaa voi sanoa seuraavastakin tilastoknopista.

Suomalainen on edustamassaan joukkueessaan jo viidenneksi tehokkain teini-ikäinen tulokaspelaaja kautta aikain.

Jotain Kotkaniemen debytanttikauden timanttisuudesta kertoo se, että edellisen kerran edes lähelle hänen liekehdintää on pystynyt Alex Galtshenjuk lähes kymmenen vuotta sitten kaudella 2012-13 – 27 pinnaa. Suomalaisen saldo on nyt 10+19=29.

StatsCentre

@StatsCentre
With 2 helpers Tuesday, no one in @CanadiensMTL history has recorded more assists as an 18-year old than Jesperi Kotkaniemi's 19. Meanwhile, his point total also has him tied for 5th here

Koska kärjessä keikkuu Mario Tremblay 39 pisteellä, voi Kotkaniemi aivan hyvin nousta jopa koko tilaston kärkeen. Ainakin tällä kaudella nähtyjen otteiden perusteella tuo on enemmän kuin mahdollista.

Se olisikin jo huikea temppu. Viiden Stanley Cupin ja lähes tuhannen NHL-ottelun legenda roihahti moisiin liekkeihin yli 40 vuotta sitten talvella 1974-75.

Habsin debytantti saalisti yöllä tehot 0+2=2 Montrealin 3-2-voittoon päättyneessä Columbus Blue Jackets -pelissä.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että Habs onnistui napatessaan Kotkaniemen viime juhannuksen varaustilaisuudessa ykköskierroksella numerolla kolme.

LUE KOTKANIEMESTÄ MYÖS:

Mitä täällä tapahtuu? Jesperi Kotkaniemi noussut Habsissa jo kaikkien aikojen kärkeen ja legendojen rinnalle