Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi saalisti yöllä 3-2-voittoon päättyneessä Columbus Blue Jacketsissa kaksi syöttöpinnaa. Ne nousivat kaikessa hiljaisuudessa historialliseen valoon.

Pelaaja, joka on iskenyt tällä kaudella jo tehot 10+19=29, on nyt Montrealin seurahistoriassa syöttöpörssin kärki 18-vuotiaista pelaajista puhuttaessa. Suomalainen jakaa – vielä – kärkipaikkaa Mario Tremblayn (1974-75) ja Petr Svobodan (1984-85) kanssa.

Koska Kotkaniemi täyttää 19 vuotta vasta tulevana kesänä, pyyhkäisee hän tilastossa vielä yksin kärkeen.

StatsCentre

@StatsCentre
In on Paul Byron's 2-0 goal vs CBJ tonight, Jesperi Kotkaniemi ties Mario Tremblay (1974-75) & Petr Svoboda (1984-85) for the most assists as an 18-year old with the @CanadiensMTL (18)

Kyseessä on todellinen legendakaksikko. Ensiksi mainittu edusti koko NHL-uransa Canadiensia yhteensä lähes 1 000 pelissä menestyksekkäästi: Tremblay on jopa viisinkertainen Stanley Cup -voittaja.

Svobodallakin on sormessaan yksi cup-sormus sekä vyöllään pelejä jopa yli 1 100 kappaleen verran. Epäsuorasti ainakin näiden meriittien perusteella Kotkaniemellä on tie tähtiin auki.

Se on tietysti sanomattakin selvää, että Habs-pelaajan suoritus on maagisen kova. NHL:n original six -joukkueisiin kuuluva Montreal kun on perustettu esimerkiksi yli sata vuotta sitten vuonna 1909.

Tehot 0+2 saalistaneen ja reilut 13 minuuttia peliaikaa kellottaneen suomalaisen maalisyötöt näet tästä ja tästä.