Iskukyky löytymässä: Chicago nousujohteisessa iskussa, pelottava trio kylvännyt historiallista tuhoa

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Kunnioitettavat kolme Stanley Cupia 2010-luvulla voittaneen Chicago Blackhawksin hyökkääjät Patrick Kane, Alex DeBrincat ja Jonathan Toews viilettävät tällä hetkellä seurahistorian mittapuulla sellaisessa vireessä, jota ei hetkeen ole nähty. Pelaajista jokainen on tällä hetkellä vähintään seitsemän ottelun pisteputkessa.

Edellisen kerran kolme eri Chicago-pelaajaa on yltänyt tälläiseen lähes 30 vuotta sitten kaudella 1989-90. Adam Creighton, Steve Larmer ja Denis Savard pystyivät tähän joulukuussa 1989.

Ykkösketjussa hyökkäävät Toews ja Kane kasvattivat putkiaan sunnuntai-maanantai-yönä seitsemään ja 14 peliin saldoilla 1+1, kakkosketjun laituri DeBrincat puolestaan iski pisteitä jo kahdeksannessa pelissä putkeen syöttämällä komeasti kolme maalia. Chicago löi Detroit Red Wingsin selvästi luvuin 5-2.

Trion vire voi nousta alkavan kevään aikana arvoon arvaamattomaan. Jos Chicago aloitti kautensa kenties haparoiden, niin viime aikoina vire on ollut pelottavan kova. Esimerkiksi 15 edellisessä pelissä se on jäänyt pisteittä vain neljästi.

Useiden Stanley Cup -mestaruuksien myötä NHL:n viime vuosien yhdeksi dynastiaksi muovautunut joukkue hakee paluuta pudotuspeleihin. Viime kaudella ne jäivät yllättäen haaveeksi, ja nytkin urakka on, jos ei tuskainen, niin ainakin haastava: Blackhawksilla on nyt jatkopaikkaan matkaa neljä pinnaa.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?