Philadelphia Flyersin Mike McKenna on innoissaan maalivahtien luistinten kehityksen innovaatioista, jotka mahdollistavat liikkuvamman pelityylin.

NHL-torjujien varusteita on uudistettu suuntaan jos toiseen vuosikymmenten varrella.

Kauas on tultu jäykistä ja raskaista patjoista sekä tätä nykyä lähinnä legendaarisista kauhuelokuvista tunnetuista ”murhaajamaskeista”.

Viime aikoina monet NHL-maalivahdit ovat kritisoineet muun muassa rintapanssarien pienentämistä.

Veräjänvartijat ovat olleet huolissaan jatkuvista mustelmista ja vakavimpienkin vammojen riskistä, jonka sääntöuudistus on aiheuttanut.

Kaikki varustemuutokset eivät ole kuitenkaan menneet täysin metsään. Flyers-vahti McKenna on ollut erityisen hyvillään maalivahdin luistinten nilkkasuojan poistumisesta.

Pieni valkoinen muovinen luistimen ympäri kiertyvä osa tarjosi veskarin jalalle lisäsuojaa, mutta rajoitti luonnollisesti liikettä.

Uudistuneet luistimet mahdollistavat yhä monipuolisemman, dynaamisemman ja liikkuvamman torjuntatyöskentelyn.

– Jos puhutaan teknisen innovaation osalta verrattuna siihen mistä lähdimme, luistinten välinen ero on ollut kuin yöllä ja päivällä, McKenna ylisti NHL.comille.

– Ne [luistimet] ovat jäykemmät, mutta responsiivisemmat. Niissä on parempi hyökkäyskulma ja ne ovat mahdollistaneet paljon liikkuvamman pelaamisen. Ei pelkästään seisten vaan polvillakin. Ne vaikuttavat siihen, miten puskemme liikkeelle ja miten pelaamme tolpilla, Flyers-torjuja listasi.

Lähde: NHL.com