Detroit Red Wingsin riveissä 922 NHL-ottelua pelannut ja Stanley Cupin voittoa kertaalleen juhlinut ruotsalaispuolustaja Niklas Kronwall kertoo harkitsevansa tosissaan siirtoa muualle, mikäli seuran GM Ken Holland sitä mieheltä pyytää.

Koko NHL-uransa Detroitissa luutineen 38-vuotiaan seuralegendan sopimuksessa on siirrot osittain kieltävä pykälä, josta todennäköisesti viimeistä kauttaan taalajäillä pelaava ruotsalainen on pyydettäessä valmis tinkimään.

– Mikäli hän (Holland) kysyy asiasta, tehtäväni on kuunnella mitä hänellä on sanottavanaan. Arvostan suuresti sitä, mitä hän on tehnyt hyväkseni ja miten hän on kohdellut minua kaikkien näiden vuosien ajan. Tämän takia tunnen olevani hänelle tämän velkaa, Kronwall kertoo Detroit Newsille.

Urallaan myös MM- sekä olympiakultaa Ruotsin paidassa voittanutta Kronwallia ollaan viime aikoina oltu viemässä ainakin NHL:n kärkiporukoihin tällä hetkellä lukeutuvan Toronto Maple Leafsin suuntaan.

Huhu tuskin on täysin tuulesta temmattu, sillä Maple Leafsin päävalmentajana toimii Kronwallia vuosikaudet Detroitissa valmentanut Mike Babcock. Kronwall toisi nuoreen Leafs-puolustukseen todellista voittamisen kulttuuria, minkä vuoksi Babcock ottaisi entisen suosikkinsa taatusti avosylin vastaan.