Saattoi olla, että Winnipeg Jetsin Patrik Laineen osalta viimeöinen ottelu Nashville Predatorsia vastaan meni ehkä lievästi sanottuna mönkään. Maalilinkona tutuksi tullut pelaaja kun ei osunut kertaakaan, vaikka Jets latoi Predsin häkkiin jopa viisi osumaa (5-1).

Vaikka Laine on osunut yhdeksässä edellisessä kamppailussa vain kerran, ei hänen niskaansa sovi kaataa pelkästään rapaa.

Kun Laine saalisti syöttöpinnan, nousi hän eräässä komeassa tilastossa ylemmäksi. Nuorten maailmanmestari on nyt kaikkien aikojen seitsemänneksi tehokkain Winnipeg-soturi, kun huomioon otetaan jokaisen pelaajan kolme ensimmäistä kautta.

Juurikin kolmatta kauttaan taalajäillä pelaava hyökkääjä on nakuttanut nyt 202 runkosarjan ottelussa tehot 105+63=168. Tuota paremmin pisteitä latoivat aikoinaan mm. vain kärki Dale Hawerchuk – 296 pistettä kausina 1981-84 – ja Teemu Selänne, joka summasi 234 pinnaa aikavälillä 1992-95.

StatsCentre

@StatsCentre
Trying to shake out of a prolonged offensive funk, Patrik Laine got an assist in the @NHLJets 5-1 win Thursday. It ties him for 7th on this list of early NHL career excellence in Winnipeg

Suomalaisen tämän kauden saldo on 25+9=34. Kolmannesta sesongista on valitettavasti tulossa näillä näkymin juuri ja juuri Laineen historian heikoin, kun kahdella aiemmalla kaudella hän nakutti ensiksi 64 ja sitten 70 pinnaa. Tehotilastokin on surkeampi kuin koskaan sen näyttäessä lukemaa -9. Se on selvästi surkein koko Jetsissä.

LUE MYÖS:

Jopas jotakin! Patrik Laine jäi kakkoseksi tehoissa – Winnipegin suomalaisyllättäjä liekehti oikein urakalla