Mikko Rantasen hurjan nopea kasvu laihasta nuorukaisesta kookkaaksi NHL-järkäleeksi ällistytti turkulaishyökkääjän taustajoukkoja.

Kun Rantanen teki debyyttinsä TPS:n paidassa Liigassa 16-vuotiaana, oli hän vielä laiha teinipoika. Pitkä varsi sai nuoren laiturin näyttämään kykyjenetsijöiden silmissä suorastaan ruipelolta.

– Kun näin Mikon ensi kertaa hän pelasi jo miesten kanssa. Hän oli vielä heikko lapsi verrattuna heihin. Laiha, mutta hänen lahjansa, ajatuksen nopeutunsa ja taitotason näki silti selvästi, Arizona Coyotesin Euroopan alueen kykyjenetsijä Max Kolu muisteli Sportsnetin haastattelussa.

Kun Rantasen unelma NHL:stä alkoi näyttää entistä todennäköisemmältä, alkoi hän työskennellä fysiikkavalmentaja Hannu Rautalan kanssa.

Voimavalmennuksen konkari kouli hongankolistajasta viidessä kesässä vakuuttavan kokoisen lihaskimpun yhdistelemällä yleisurheilijoiden harjoittelijoita ja voimaharjoittelua kuntosalilla.

Vaikka nousiaislähtöisen nuorisolupauksen lähtökohdat olivat varsin vaatimattomat, yllätti hänen ilmiömäinen fyysinen kehityksensä veteraanivalmentajan toden teolla.

– Mikon ei tarvinnut tehdä muuta kuin kävellä salin läpi ja hän sai kilon lihasta, Rautala nauroi Sportsnetin haastattelussa.

Lähde: Sportsnet