Nuorten Leijonien valmennuksesta löytyy paljon kokemusta.

Yksi nuorukaisia auttava nimi on NHL:stäkin tuttu Tuomo Ruutu, joka on toista vuotta putkeen mukana joukkueen valmennuksessa.

Pesti maistuu Ruudulle, joka auttaa mielellään tulevia NHL-tähtiä. Apuvalmentajana ehtii auttaa montaa huippulupausta turnausta ennen ja pelien aikana.

– Tärkeintä on, että jokainen vain antaa kaikkensa ja nauttii. Ei pidä miettiä, onko katsomossa NHL-scoutteja, tai ajatella mitään muutakaan, mitä kisojen ympärillä tapahtuu. Tulos on hyvä, kun nauttii pelaamisesta, hän puhuu kokemuksen äänellä NHL.com/fi:n haastattelussa.

Ruutu on itsekin pelannut aikanaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Nyt valmentajana joukkueen matkaan pystyy tuomaan paljon kokemuksella hankittuja kikkoja ja niksejä.

– Kun on itse pelannut myös nuorten kisoissa, niin pystyy jakamaan omia kokemuksiaan ja samaistumaan. Näin voin tuoda oman ulottuvuuden valmennustiimiin, hän pohtii.

Suomi aloittaa kisansa 27. joulukuuta, kun vastaan asettuu Ruotsi. Peli alkaa Suomen aikaa klo 05.30.

Ruutu toivoo Nuorilta Leijonilta energistä ja iloista peliä.

– Toivottavasti kavereille tulee mieleen se fiilis, kun on ulkojäillä, pakkanen vähän kiristää poskia, ja pelaat sillä meiningillä, että täysillä mutta pilke silmäkulmassa. Sillä fiiliksellä mennään, Ruutu toivoo.