Chicagoon treidattu kärkivaraus katkerana: ”En saanut koskaan aitoa mahdollisuutta”

Markus Nuutinen
Vegas Golden Knights v Chicago Blackhawks
Kuva: Getty Images

Arizona Coyotes varasi kanukkisentteri Dylan Stromen NHL:ään kesän 2015 varaustilaisuuden kolmannella vuorolla heti kahden nykyisen megatähden, Connor McDavidin ja Jack Eichelin jälkeen.

Nykyään 21-vuotias kanukki kävi kokeilemassa NHL-vauhtia seitsemän ottelun verran kaudella 2016-17, minkä lisäksi mies pelasi viime kaudella 20 ottelua Coyotesissa loppuajan kuluessa AHL:n puolella. Tucsonin AHL-joukkueessa mies nakuttikin 50 peliin mainiot tehot 22+31=53.

Tämän kauden Strome aloitti NHL:n puolella, mutta 20 ottelun, kolmen maalin ja kolmen syöttöpisteen jälkeen edessä oli pelaajakauppa Chicago Blackhawksin riveihin. 12 ottelua Chicagossa pelattua ottelua ja viisi maalia myöhemmin Strome laukoo nyt suorat sanat hänet varanneen Coyotesin suuntaan.

– En saanut edes yhtä täyttä kautta aikaa näyttää kykyni. Minusta on karua tuomita ketään antamatta tälle edes yhtä täyttä kautta aikaa, Strome avautui The Athleticin haastattelussa.

Strome ei väitä Coyotesin asettamien odotusten olleen liian kovia, joskin mies ihmettelee sitä, ettei saanut koskaan täyttä mahdollisuutta lunastaa odotuksia.

– Tätä on media, tätä on urheilu, tämä kaikki tulee mukana kun sinut varataan korkealla varausvuorolla. Sinun täytyy tehdä tulosta, se on selvä. Mutta tehdäksesi tulosta sinun on myös päästävä pelaamaan, mies jatkaa.

Alkukaudella Coyotesissa 13 ja puoli minuuttia peliaikaa ottelua kohti saanut kanukki on saanut Chicagossa vihdoin todellisen mahdollisuuden tehdä tulosta peliajan lähennellessä 19 minuuttia ottelussa.

– On mahtavaa, kun valmentaja luottaa ja saat itseluottamusta omaan tekemiseesi. Minulla on vielä tekemistä puolustuspelaamiseni kanssa, mutta yleisesti ottaen olen nyt tyytyväisempi. Tietenkään et saa olla ikinä täysin tyytyväinen. Voin parantaa monia asioita, kuten aloitustilastojani, nuorukainen niputtaa nykyhetkeä.

Strome on pelannut suurimman osan Chicago-urastaan Patrick Kanen sekä yliopistoaikojensa tutkapari Alex DeBrincatin keskellä. Viime ottelussa miestä soviteltiin Kanen sekä paluun kentälle tehneen Artem Anisimovin kentälliseen.

LUE MYÖS: NHL:ssä nähtiin iso pelaajakauppa! Peräti kolme kärkivarausta vaihtoi maisemaa!

LUE MYÖS: Chicagon ja Arizonan treidillä melkoinen sivujuoni – Blackhawksissa suunnitteilla todella kovan kemian omaava uusi tutkapari?

Voita robotti-imuri – arvo 499€!

  1. Vastaa kolmeen nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa robotti-imurin, jonka arvo on 499€!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

NHL Suomi

Kaikki NHL:stä