NHL:n läntisessä konferenssissa pudotuspelipaikan alle valahtaneet Chicago Blackhawks ja Arizona Coyotes ovat tehneet varsin ison pelaajakaupan!

Arizona lähetti Chicagoon hyökkääjät Dylan Stromen sekä Brendan Perlinin vaihdossa jenkkilaituri Nick Schmaltziin. Jokainen pelaajista on entinen ykköskierroksen varaus, joten jokaisella luulisi olevan potentiaalia nousta NHL:ssä kärkipään rooleihin jossain vaiheessa uraansa.

Chicagon vuoden 2014 varaustilaisuuden avauskierroksen 20. pelaajana nappaama 22-vuotias Schmaltz on takonut tämän kauden 23 ottelussa tehot 2+9. Urallaan 162 NHL-ottelua pelannut laituri on iskenyt 29 maalia ja 62 syöttöpistettä.

Strome puolestaan on Coyotesin 1. kierroksen 3. varaus vuodelta 2015. Heti NHL:ssä jo megatähdiksi nousseiden Connor McDavidin ja Jack Eichelin jälkeen varattu 21-vuotias sentteri ei pystynyt Arizonassa nousemaan kärkivarauksensa edellyttämälle tasolle.

Miehen tämän kauden tehopistelukema näyttää 20 ottelun jälkeen vaatimatonta lukemaa 3+3. Lyhyellä NHL-urallaan Coyotesin tulevaisuuden kasvoiksi aiemmin suunnitteltu junnutähti on pelannut 48 ottelua tehoin 7+9.

Myös 22-vuotias Perlini on avauskierroksen kärkivarauksia, sillä Arizona nappasi miehen vuoden 2014 draftin 12. pelaajana. Myöskään Perlinin ura ei ole vielä lähtenyt lentoon alhaisen varausvuoron edellyttämällä tavalla. Mies on pelannut tällä kaudella 22 ottelua tehoin 2+4. Koko urallaan laituri on takonut 153 ottelussa teholukemat 33+24.

Toisin kuin Stromen tai Perlinin kohdalla, Coyotesin GM John Chayka uskoo uuden hyökkääjänsä Schmaltzin potentiaalin nousevan esiin Arizonan aavikoilla.

”Nick on dynaaminen hyökkääjä, jolla on potentiaalia kärkikenttien pelaajaksi. Uskomme hänen olevan tärkeä palanen kehittyvää joukkuettamme tulevaisuudessa. Hänellä on harvinainen yhdistelmä nopeutta, taitoa ja luovuutta”, Chayka totesi.