NHL:n tämän kauden selvästi kuumin tulokas on ollut Vancouver Canucksin Elias Pettersson. Debyyttisyksynä 30 otteluun jo maagiset tehot 17+18=35 painanut ruotsalainen johtaa tulokkaiden pistepörssiä peräti 13 pinnan erolla ennen Ottawa Senatorsin Colin Whiteä – 9+13=22.

Vaikka ruotsalaishyökkääjä onkin nakuttanut jäätävät pisteet ja syöttöjä on kertynyt täysosumia enemmän, on nimenomaan maalimäärä hurjan kova. Tuohon 17 rysään uransa 30 ensimmäisessä pelissä ovat sitten kauden 1988-89 pystyneet nimittäin vain Jevgeni Malkin ja Patrik Laine.

Viimeisen 30 vuoden aikana tehokkaammin uransa taalajäillä ovat aloittaneet 18 maalin Joe Sakic, Donald Audette ja Aleksandr Ovetshkin sekä 23 kertaa debyyttikaudellaan osunut Eric Lindros. Tämän kategorian kärkinimi on 24 maalin Teemu Selänne.

StatsCentre

@StatsCentre
Scoring his NHL rookie-high 17th of 2018-19 in the @Canucks 4-2 win vs EDM Sunday, Elias Pettersson continues to keep pace on this impressive list of NHL career starts since 1988-89

Tulikuuma tulokas iski viime yönä yhden ja samalla voittomaalin, kun hänen tähdittämä joukkue kellisti Edmonton Oilersin luvuin 4-2.