Edmonton Oilers on ollut jo pidemmän aikaa NHL:n pohjasakkaa. Connor McDavidin varaaminen on nostanut seuran parempaan valoon kaikkien synkimpien aikojen jälkeen.

Seuran entinen puolustaja Andrew Ference paljasti Elliotte Friedmanin ja Jeff Marekin podcastissä, mitä seuran kulisseissa tapahtui vaikeimpina aikoina. Hän puolisti silloista valmentajaa Dallas Eakinsia, ja vieritti syyt nuorempien pelaajien harteille.

– Meillä oli joukko pelaajia, jotka puvuivat kuinka he halusivat päästä pudotuspeleihin ja kuinka he olivat kyllästyneitä häviämään. Ja sitten kauden kolmannen pelin ja 6-1 tappion jälkeen he lähtivät suoraan baariin piristämään Edmontonin yöelämää aina aamu kolmeen asti, Ference kertoo.

– Elämäntyyli oli paljon tärkeämpää kuin pelaaminen ja pudotuspeleihin pääseminen.

Surkea motivaatio näkyi pelien lisäksi harjoituksissa.

– Meillä oli muitakin kavereita, jotka olivat olleet pudotuspelijoukkueissa, ja he olivat samalla tavalla turhautuneita. He harjoittelivat kovaa, ja oli joukko jätkiä, joilla oli ”liian siisti harjoitellakseen kovaa” -asenne. Heillä oli alentavia termejä liian kovaa harjoituksissa yrittämiselle. Sellainen kulttuuri.

Ference ei nimennyt ketään pelaajia erikseen. Hän puhui kuitenkin nuorista pelaajista, joten hänen on spekuloitu puhuvan Taylor Hallista ja Jordan Eberlestä.

Lue myös: NHL testaa uutta innovaatiota – ovatko väriä vaihtavat kiekot pian nykypäivää?