Jesperi Kotkaniemi olisi huikea vahvistus Nuorten Leijonien joukkueeseen. 18-vuotias sentteri olisi ikänsä puolesta edustuskelpoinen. Hän on tehnyt tällä kaudella tehot 3+11 Montreal Canadiensin riveissä.

NHL-pelaajia harvemmin lähetetään U20-kisoihin. Viime vuonna näin kuitenkin tapahtui, kun juuri Montreal Canadiens lähetti puolustaja Victor Meten Kanadan nuorisojoukkueeseen.

Mete oli pelannut koko alkukauden NHL:ssä ja kisojen jälkeen hän jatkoi Montrealin matkassa. Nuori puolustaja sai kisoissa pelata jälleen vahvuuksillaan ja löysi sieltä kadotettua itseluottamusta. Kanadan kisat päättyivät mestaruuteen.

– Juniorikisojen jälkeen minulla oli parempi ajatus siitä, mihin kykenen ja mitä pystyn tekemään NHL:ssä. Jos katsotaan pitkällä tähtäimellä, uskon sen olleen minulle hyödyksi, Mete kertoi The Athleticin haastattelussa.

Kotkaniemen tilanne on kuitenkin toinen. Hänen ei tarvitse löytää itseluottamustaan, sillä hän on jo nyt tärkeä palanen Montrealin kokoonpanoa. Kanadalaisseuran GM Marc Bergevin antaa kuitenkin pienen mahdollisuuden suomalaishyökkääjän kisoille.

Mitä sitten pitäisi tapahtua, että Kotkaniemi saisi pukea Leijona-paidan päälleen?

– Keskushyökkääjän pitäisi pudota syliini, Bergevin linjaa.