Nuorten Leijonat odottaa NHL:stä jopa melkoista jättipottia tuleviin MM-kisoihin.

Taalajäillä on pelannut tänä syksynä peräti kuusi alle 20-vuotiaista suomalaista. Heistä Kristian Vesalainen pelaa lainapestillä tällä hetkellä Jokereissa – Eeli Tolvanen, Henri Jokiharju, Miro Heiskanen, Urho Vaakanainen ja Jesperi Kotkaniemi vääntävät puolestaan NHL-seurojensa matkassa.

Vielä on mahdotonta sanoa, ketkä nimistä voisivat osallistua tuleviin MM-kisoihin. Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi tilannetta optimistisesti Helsingissä – koko kuusikon tilanne on enemmän tai vähemmän auki.

– Olin viikon Pohjois-Amerikassa. Me ilmoitamme, kun on asiaa tämän suhteen. NHL-pelaajat ovat seuroissaan sopimuksen alla, sen takia siitä puhuminen tässä vaiheessa vielä mahdotonta, Ahokas summaa.

Ahokas on nimennyt ensimmäisen MM-leiriryhmän, joka pullistelee Liigasta tuttuja NHL-lupauksia. Lopullinen joukkue nimetään vasta jouluaaton alla – siihen asti tilanne voi elää vielä paljonkin.

– Odotetaan rauhassa. Tilanteet muuttuvat päivittäin. Turha spekuloida, kun kisojen alkuun on kolme viikkoa. Kaikki on vielä auki, mutta keskusteluita on käyty, Ahokas kiteyttää.

Kokonaisuutena valmentaja on tyytyväinen suomalaisten tilanteeseen Pohjois-Amerikassa. Mennyt syksy on poikkeuksellisen upea NHL-jäillä.

– Kyllä me jotain tehdään suomalaisessa kiekossa oikein – eihän tällaista tilannetta ole ollut ikinä! Kuusi alle 20-vuotiasta pelaajaa on pelannut jo tällä kaudella NHL-pelejä. Hienoa nähdä, kuinka nuoret pelaajat menevät eteenpäin ja suomalainen kiekko kehittyy, Ahokas tunnelmoi.

LUE MYÖS: Huh, mikä nimilista! Tulevat NHL-tähdet Suomen MM-leirityksen kirkkaimpina tähtinä