Miro Heiskanen tuli 19 vuotiaana NHL:ään ja on ottanut heti ison roolin Dallas Starsin puolustuksessa.

Dallas Starsissa on vankka suomalaisedustus. Tähtipaidoissa pelaa kolme suomalaista puolsutajaa Heiskanen, Esa Lindell ja Julius Honka.

– Varsinkin Heiskanen on mieletön talentti ja ottanut heti isoa roolia takalinjoilla. Heiskanen on varmasti ollut jopa parempi, mitä osattiin odottaa. On kuitenkin niin nuori jätkä. Heti ottanut paikkansa ja saanut esityksillään isompaa roolia. Koko sarjan mittakaavalla ajatellen tulevaisuuden huippupakkeja, toteaa upean kiekkouran itsekin tehnyt Janne Hauhtonen NHLSuomi.comille.

Dallasin nuorista suomalaisista Esa Lindell ei paistattele kovin usein lehtien palstoilla, vaikka on joukkueensa kärkipuolustajia ja ykkösenä joukkueen sisäisessä +/- -tilastossa.

– Lindell jää usein otsikoiden ulkopuolelle. Pelaa kuitenkin joka ilta isoja minuutteja kovalla tasolla tasaisen varmasti. Hän on joukkueen kärkipakkeja, mutta jää turhan pienelle huomiolle.

Dallas joutuu lauantaina kovan haasteen eteen, sillä vastaan asettuu NHL:n tämän hetken kovin joukkue Nashville Predators, jonka veräjää vartioi hurjassa torjuntavireessä oleva Pekka Rinne.

– Kyllähän siellä on voittoikkuna auki ja mahdollisuudet mennä tällä kaudella aina päätyyn asti. Rinne poti pienen loukkaantumisen, mutta on sen jälkeen jatkanut resiinatasollaan ollen illasta toiseen tasaisen hyvä, Hauhtonen toteaa.

Rinteen aisaparina Predatorsissa toimii maanmies Juuse Saros, joka tuurasi Rinnettä tämän ollessa loukkaantuneena.

– Juuse on liigan parhaita kakkosvahteja ja pystyisi pelaamaan isommassa roolissakin, jos ei olisi niin kova jätkä edessä, Hauhtonen toteaa.

Nashville Predators – Dallas Stars lauantaina 10.11. klo 21.00. Ottelu nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.