Historiallinen maali! Aleksandr Ovetshkin tykitti mielipaikaltaan – lähestyy Mario Lemieux’ta

Kaikki tietävät, missä Aleksandr Ovetshkin väijyy silloin, kun hänen edustamansa Washington Capitals pelaa ylivoimalla. Tästä huolimatta kukaan ei pysty vartioimaan häntä niin hyvin, etteikö hän onnistuisi tykittämään ”limppua” mielipaikaltaan sisään.

Viimeöisessä ottelussa Edmonton Oilersia vastaan Ovetshkin paukutti kauden viidennen ylivoimakihauksensa viimeistellen kamppailun loppulukemat 4-2:een. Osuma oli samalla venäläishyökkääjän 234. ylivoimamaali hänen NHL-urallaan. Kyseinen lukema nostaa hänet NHL-historian kahdeksannelle sijalle yhdessä legendaarisen Marcel Dionnen kanssa.

Ovetshkin tarvitsee enää kaksi ylivoimamaalia noustakseen seitsemännelle sijalle, Mario Lemieux’n rinnalle. Kaikkien aikojen tilastokärki on Dave Andreychuk, jolle ylivoimamaaleja merkittiin huimat 274 kappaletta. Kolmantena listalla on suomalaisässä Teemu Selänne (255).

NHL:n kautta aikain eniten yv-maaleja tehneet pelaajat (Top10):

 1. Dave Andreychuk, 274
 2. Brett Hull, 265
 3. Teemu Selänne, 255
 4. Luc Robitaille, 247
 5. Phil Esposito, 246
 6. Brendan Shanahan, 237
 7. Mario Lemieux, 236
 8. Marcel Dionne, 234
  Aleksandr Ovetshkin, 234
 9. Dino Ciccarelli, 232
 10. Jaromir Jagr, 217
  Mike Gartner, 217