Varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa järjestetään Anaheim Ducksin kotiareenalla Honda Centerissa juhlallisuudet ennen ottelua Buffalo Sabresia vastaan.

Juhlakaluna on tuolloin seuraikoni Paul Kariya, jonka pelinumero 9 jäädytetään ja nostetaan hallin katossa toistaiseksi yksinään roikkuvan Teemu Selänteen pelinumeron 8 vierelle.

Huomattavasti suomalaista tutkapariaan Selännettä varautuneempana tunnettu Kariya kertoo olevansa tulevasta kunnianosoituksesta otettu ja innoissaan, mutta tuntevansa olonsa samaan aikaan myös epämukavaksi.

– En koskaan ajatellut ansaitsevani mitään huomionosoituksia, enkä varsinkaan mitään tälläista. Minut opetettiin aina ajattelemaan, että jos pystyt auttamaan joukkuettasi voittamaan, tulee henkilökohtainen kunnianosoitus vasta sen jälkeen, Kariya totesi kalifornialaisjulkaisu The Press-Enterpriselle.

Kariya aloitti pelaajauransa Anaheim Mighty Ducksissa vuonna 1994 ja toimi seuran kapteenina seitsemän kauden ajan.

Kanadalaishyökkääjä pelasi NHL-urallaan yhteensä 989 runkosarjan ottelua, joissa hän summasi komeat 989 tehopistettä (402+587), eli pisteen per ottelu. Pudotuspelejä miehelle kertyi 46, joissa hän takoi tehot 16+23=39.