New York Islandersin kapteenin John Tavaresin siirryttyä vapaana agenttina Toronto Maple Leafsiin heinäkuun alussa jäi joukkueeseen suuret saappaat täytettäväksi.

Islandersin seuralegenda, Hockey Hall of Fame -hyökkääjä Bryan Trottier uskoo joukkueesta kuitenkin löytyvän pelaajan, joka paikan voi täyttää.

Hänen mukaansa tulevaisuuden joukkue voidaan rakentaa viime kaudella NHL:n tulokaspalkinnon Calder Trophyn voittaneen Mathew Barzalin ympärille.

– Mathew saa nyt loistavan tilaisuuden. Nuoresta iästään huolimatta hän on hyvä johtaja. Hänellä on taitoa ja kaikki ominaisuudet mitä johtajan roolissa vaaditaan, Trottier totesi NHL.comille.

21-vuotias Barzal takoi viime kaudella 82 ottelussa huimat tehot 22+63=85 ja oli joukkueen paras pistemies ennen pinnan hänestä jäänyttä Tavaresia.

Taitava sentteri sivusi Trottierin nimissä olevaa Islandersin tulokkaiden syöttöennätystä kaudelta 1975-1976.

– Mathew on fiksu kaveri, ja oli hienoa, että hän saavutti ennätykseni. On mahtavaa jakaa ennätys tuollaisen taitavan nuoren pelaajan kanssa. Mathew’lla ja Islandersilla on edessään vielä valoisa tulevaisuus, Trottier hehkutti.

Seuralegendan muihin ennätyksiin Barzalilla on vielä matkaa, sillä Islanders-paidassa neljä peräkkäistä Stanley Cupia 1980-1983 voittanut Trottier takoi saarelaisten riveissä 1123 ottelussa tehot 500+853=1353.

Hän pelasi NHL:ssä Islandersin lisäksi myös Pittsburgh Penguinsissa, jossa päätti uransa 1994.