Kun Phoenix Coyotes varasi huippulupaavan suomalaishyökkääjä Alexander Ruuttun toisella kierroksella (#51) kesällä 2011, moni odotti toisen polven kiekkoilijan hyppäävän Pohjois-Amerikkaan jo hyvissä ajoin.

Toisin kuitenkin kävi ja nykyään 25-vuotias taituri jäi lopulta Suomeen. Päättyneellä kaudella Ruuttu nousi viimein Liiga-eliittiin ja voitti Kalpan sisäisen maalipörssin 17 täysosumallaan. Tulevalla sesongilla tavoitteet ovat vieläkin korkeammalla.

– Nälkä kasvaa syödessä! Viime kausi oli hyvä, vaikka lähtökohdat oli vaikeat. Oli olkapääleikkaus ja polvi paketissa. Silti sai hyvän vuoden alle – sen myötä odotukset ovat isommat, Ruuttu kertoi lauantaina Leijonat.comille.

Ruuttun sopimus kattaa Kalpassa vielä ainakin ensi kauden. Tämän jälkeen suunnitelmat ovat avoinna, mutta ainakin toistaiseksi mies keskittyy vain ja ainoastaan tekemään parhaansa joukkueensa eteen.

– Kuopiossa puhutaan aina ”meistä”. Ei yksilöistä, vaikka pelaajia pyritään viemään eteenpäin. Jos joukkue pärjää, myös yksilö kehittyy ja onnistuu, Ruuttu kiteytti.

– Se on lopulta sisäinen motivaatio, joka vie eteenpäin. Olen aina uskonut, että pystyn tekemään tulosta. Ja tiedän, että pystyn vieläkin paremmin pelaamaan. Sitä varten painan duunia.

Voit lukea Leijonat.comin haastattelun kokonaisuudessaan tästä.