Sidney Crosby päihitti Hall of Fame -puolustajan – äänestettiin kotiseudun kaikkien aikojen urheilijaksi

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguinsin kapteeni ja supertähti Sidney Crosby ei onnistunut voittamaan tänä keväänä uransa neljättä Stanley Cup -mestaruutta. Pettymys oli suuri myös Crosbyn kotiseudulle Nova Scotialle, minne NHL-tähti on aina mestaruuspokaalin tuonut voiton jälkeen.

Tällä kertaa Noca Scotia haluaa antaa lahjan Crosbylle. Kanadan toiseksi pienimmässä provinssissa äänestettiin hiljattain seudun kaikkien aikojen 15 parasta urheilijaa, ja vahvan nimilistan kärkipaikan sai Penguins-tähti.

Listan 36 äänestäjän joukossa oli entisiä urheilijoita, valmentajia sekä mediaväkeä. Heistä 35 äänesti Crosbyn seudun ykkösurheilijaksi.

Nova Scotian alueella on syntynyt monta huippu-urheilijaa. Crosby ei ollut listan ainoa NHL-pelaaja, kun Hall of Fame -puolustaja Al MacInnis mahtui myös mukaan. Heidän lisäkseen kunniagalleriaan pääsivät muun muassa curling-legenda Colleen Jones, melonnan olympiamitalisti Steve Giles, Kanadan huippuvoimistelija Ellie Black sekä paraolympiavoittaja Jamie Bone.

– Se on tajunnanräjäyttävää, miten monta uskomatonta urheilijaa meidän pieni provinssimme on tuottanut, Jones kertoi Sportsnetin haastattelussa.

Nova Scotian alueen väkiluku on noin 950 000. Crosby on syntynyt provinssin pääkaupungissa Halifaxissa.