Los Angeles Kings kiinnitti torstaina viimeisen rajoitetun vapaan agenttinsa, suomalaispuolustaja Alex Lintuniemen vuoden mittaiseen jatkosopimukseen. Sopimus on kaksisuuntainen ja takaa Lintuniemelle NHL:n puolella 650 000 dollarin vuositulot. AHL:ssä tienestit tippuvat 80 000 taalaan.

22-vuotias pakkikolossi (192cm, 102kg) on kiekkoillut Pohjois-Amerikassa vuodesta 2013 lähtien, mutta NHL-pelejä hänelle ei ole kertynyt vielä ainuttakaan.

Viime kausi vierähti farmijoukkue Ontario Reignin väreissä, jossa Lintuniemi pelasi 64 runkosarjaottelua tehoin 4+20 (24). Neljässä pudotuspelikamppailussa kertyi puolestaan kaksi syöttöpistettä.

NHL:ssä on vielä neljä suomalaispelaajaa, jotka ovat ilman sopimusta. Näistä maalivahti Kari Lehtonen ja hyökkääjä Jussi Jokinen ovat vapaita agentteja (ufa), eli he voivat neuvotella uudesta pahvista minkä tahansa seuran kanssa.

Miikka Salomäki (Nashville Predators) ja Petteri Lindbohm (St. Louis Blues) ovat puolestaan rajoitettuja vapaita agentteja (rfa).