Ottawa Senators teki keväällä 2017 hyvin kyseenalaisen vaihtokaupan, jossa seura lähetti hyökkääjälupaus Jonathan Dahlenin Vancouver Canucksiin ja sai takaisin veteraanihyökkääjä Alex Burrowsin. Senators lätkäisi vaihtokaupan yhteydessä viiden miljoonan dollarin arvoisen kaksivuotisen sopimuksen Burrowsille.

Burrows aloitti pelinsä Senatorsissa kelvollisesti, kun hän summasi runkosarjan viimeisessä 20 ottelussa 11 tehopistettä. Sen jälkeen tahti hiipui ja hän pelasi pudotuspeleissä 15 ottelua ilman maalia.

Päättynyt kausi oli 37-vuotiaan konkarin uran heikoin. Hän summasi 71 kamppailussa vain kuusi maalia ja 14 tehopistettä.

Nyt Burrowsin aika Senatorsissa on kuitenkin päättymässä yhdestä jäljellä olevasta sopimusvuodesta huolimatta. Ottawa Sun -lehden toimittaja Bruce Garrioch tiedotti tiistaina, että Senators on lähettäny 913 NHL-ottelun hyökkääjän siirtolistalle ulososton merkeissä.

Senatorsin vaihtokauppa kyseenalaistettiin heti alussa fanien toimesta, mutta nyt voittajasta ei ole epäselvyyttä. Nimittäin Vancouveriin lähtenyt Dahlen on yksi Ruotsin jääkiekon suurimmista kiekkolupauksista. 20-vuotias laitahyökkääjä teki tällä kaudella Timrån paidassa Allsvenskanissa 44 ottelussa 44 tehopistettä.

Dahlen pelaa ensi kaudella Pohjois-Amerikassa ja suurella todennäköisyydellä hänet nähdään myös NHL:n puolella. Canucks lähetti vaihtokaupassa uransa lopettelevan veteraanin ja sai takaisin kiekkolupauksen, josta voi kehittyä vielä kovakin tekijä kanadalaisseuralle.

Bruce Garrioch

@SunGarrioch
Alex Burrows has been placed on waivers for a buyout. #Sens