Ennen siirtoikkunan sulkeutumista Tampa Bay Lightning vahvisti jo valmiiksi tulivoimaista joukkuettaan hankkimalla muun muassa puolustaja Ryan McDonaghin ja J.T. Millerin riveihinsä.

Floridalaisista tuli paperilla välittömästi yksi suurimmista mestarisuosikeista, mutta idän konferenssifinaaleissa sakset nimeltä Washington Capitals leikkasi Tampan lopulta palasiksi.

Viimeisestä kahdesta kamppailusta ei jäänyt jossiteltavaa, sillä Capitals vei molemmat pelit yhteismaalein 7-0.

Tampa-leirissä putoaminen ennen Stanley Cupin finaaleja otettiin vastaan raskain mielin.

– Kun katsoo kokonaiskuvaa, en tiedä ansaitsimmeko edes jatkopaikkaa. He pelasivat todella vahvan sarjan, emmekä onnistuneet katkaisemaan sitä, puolustaja Anton Strålman sanoi seuran Twitter-tilillä.

– Tässä vaiheessa kautta emme voi odottaa voittoa jos emme tee maaleja. Täytyy nostaa vastustajalle hattua. Heillä on todella hyvä joukkue ja heidän maalivahtinsa pelasi kaksi viimeistä peliä käsittämättömän hyvin, kapteeni Steven Stamkos tilitti.

– On vaikea pukea sanoja, koska olo on todella tyhjä. Käymme pelin läpi ja keskustelemme siitä huomenna tai ylihuomenna tai miten vain. Mutta olen hem*etin ylpeä tästä joukkueesta, sen voin sanoa, päävalmentaja Jon Cooper sanoi pettyneenä.

LUE LISÄÄ: Aleksandr Ovetshkin seuraa Sidney Crosbyn esimerkkiä – ”Olemme odottaneet tätä todella pitkään”

LUE LISÄÄ: Vegasin ”sateentekijä” tuntee Washingtonin kuin omat taskunsa – varannut ison osan joukkueen pelaajista!

LUE LISÄÄ: Washington murskasi tylysti Tampa Bayn haaveet – Stanley Cup saa kylkeensä kirjoittamatonta NHL-historiaa