Washington Capitals kukisti viime yönä Tampa Bay Lightningin maalein 0-4 ja etenee Stanley Cupin finaaleihin otteluvoitoin 4-3.

Ottelun jälkeen voittomaalin piiskannut Aleksandr Ovetshkin pääsi vierekkäin itäisen konferenssin voittopokaalin, Prince of Wales Trophyn kanssa ja nappasi pytyn hyppysiinsä. Pystiin koskemiseen liittyy pelättyä taikauskoa ja sen uskotaan tuovan epäonnea tulevassa Stanley Cup -jahdissa.

– Juuri tällä hetkellä tunteet jylläävät sisälläni. Olemme odottaneet tätä tilaisuutta todella pitkään, Ovetshkin sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Tämä kuuluisa myytti alkaa kuitenkin kääntymään päälaelleen, sillä muun muassa Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby kajosi konferenssipalkintoon vuosina 2009, 2016 ja 2017. Näinä kertoina Penguins voitti lopulta myös Stanley Cupin.

Myös Vegas Golden Knightsin puolustaja Deryk Engelland uhmasi samaa taikauskoa. Vegasin voitettua lännen finaaleissa Winnipeg Jetsin, Engelland kuskasi Clarence S. Campbell Bowlin aina joukkueen pukukoppiin asti.

LUE LISÄÄ: Vegasin ”sateentekijä” tuntee Washingtonin kuin omat taskunsa – varannut ison osan joukkueen pelaajista!

LUE LISÄÄ: Washington murskasi tylysti Tampa Bayn haaveet – Stanley Cup saa kylkeensä kirjoittamatonta NHL-historiaa