Washington Capitals murskasi viime yönä Tampa Bay Lightningin haaveet Stanley Cupin finaaleista ja etenee jatkoon voitoin 4-3.

Capitals ei ottelussa kauaa aikaillut, vaan Aleksandr Ovetshkin iski vieraiden voittomaalin jo noin minuutin pelin jälkeen.

Toisessa erässä ruotsalaishyökkääjä Andre Burakovsky osui kahdesti tolppien väliin ja Capitals karkasi jo 0-3 -johtoon.

Päätöserässä sentteri Nicklas Bäckström viimeisteli loppulukemat 0-4 tyhjään maaliin.

Washingtonin maalilla torjunut Braden Holtby oli jälleen loistovireessä ja pelasi jo toisen peräkkäisen nollapelinsä. Kanadalainen pysäytti yhteensä komeat 29 laukausta.

Washington kohtaa ensi viikon tiistaina käynnistyvissä Stanley Cupin finaaleissa Vegas Golden Knightsin. Koska kumpikaan joukkueista ei ole aiemmin voittanut hamuttua palkintoa, tullaan Lordi Stanleyn maljaan kirjoittamaan kauden päätteeksi NHL-historiaa.