Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin on kenties jääkiekkomaailman kuuluisin NHL-supertähti, joka ei ole koskaan voittanut Stanley Cupia. On kuitenkin myös muita nimekkäitä, jotka eivät ole koskaan päässeet nostamaan jääkiekkoilun Graalin maljaa harteilleen.

CBC-kanavan toimittaja Rob Pizzo laittoi kasaan mielestään parhaan mahdollisen kuusikon, joista yksikään ei ole koskaan voittanut Lordi Stanleyn maljaa. Miltä kuulostaisi seuraava avauskentällinen:

Jarome Iginla Marcel Dionne Aleksandr Ovetshkin

Brad Park – Börje Salming

Henrik Lundqvist

Kaikki heistä ovat enemmän tai vähemmän tuttuja nimiä NHL-faneille, mutta Brad Park ei luultavasti juurikaan. Hän pelasi kolme kertaa Stanley Cupin finaaleissa, kerran New York Rangersissa ja kahdesti Boston Bruinsissa, ja hävisi niistä kaikki.

Hänen lopetettuaan piti hän hallussaan NHL:n puolustajien kaikkien aikojen syöttöennätystä: 683. Maaleissa (214) ja pisteissä (896) hän löytyi sijalta kolme.

Lundqvist oli häviämässä Stanley Cupin finaalisarjaa Los Angeles Kingsille vuonna 2012, jolloin voitot kirjattiin 1-4 Kingsille. Iginla oli häviävänä osapuolena kesällä 2004, kun Calgary Flames taipui Tampa Bay Lightningille voitoin 3-4.

Salming ja Dionne ovat Ovetshkinin lisäksi ainoat, jotka eivät koskaan ole yltäneet edes finaalivaiheeseen. Ovetshkinilla on mahdollisuus edetä sinne keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa, kun Washington Capitals ja Tampa Bay Lightning taistelevat seitsemännessä ottelussa finaalipaikasta.

Hockey Night in Canada

@hockeynight
With Alexander Ovechkin still in the hunt for his first Stanley Cup, @RobPizzo looks at who would make up the NHL's All-Time No Stanley Cup Ring Team.

youtube.com/watch?v=vwiUG3…