YLLÄTYSDIILI: Chicago Blackhawks teki NHL-sopimuksen suomalaisen HIFK-pelurin kanssa!

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawks yllätti maanantaina tiedottamalla peräti neljä uutta pelaajasopimusta samalla rysäyksellä.

Blackhawksin kanssa NHL-sopimuksen rustasi Saksan maajoukkueen sensaatiohyökkääjä Dominik Kahun, ruotsalaispuolustaja Lucas Carlsson, kanadalaispakki Darren Raddysh sekä HIFK:n suomalaisvahti Kevin Lankinen.

Suomalaisittain mielenkiintoinen vahvistus oli Lankinen, jonka NHL-sopimus Blackhawksin kanssa oli hyvin positiivinen yllätys. Lankisen sopimus on kaksivuotinen.

23-vuotias helsinkiläinen pelasi tällä kaudella Liigan runkosarjassa 15 ottelua torjuntaprosentilla 94,6. Pudotuspeleissä nuoren maalivahdin tahti jatkui huimana, kun 13 ottelun jälkeen hänen torjuntaprosenttinsa oli 93,6.